6 راه مهم ایجاد اعتماد به نفس بالا چیست؟

6 راه ایجاد اعتماد به نفس، راه های ایجاد اعتماد به نفس بالا، افزایش اعتماد به نفس، اعتماد به نفس پایین، اعتماد به نفس بالا، کمبود اعتماد به نفس، روش های افزایش اعتماد به نفس

۶ راه مهم ایجاد اعتماد به نفس بالا در افراد چیست؟ چگونه می‌توان اعتماد به نفس بالایی در خود ایجاد کرد؟ فرد با اعتماد به نفس بالا چه ویژگی‌هایی دارد؟  

مفهوم اعتماد به نفس

منظور از اعتماد به نفس، احساس اعتماد و اطمینان به توانایی‌ها و مهارت‌های فردی است.

بدان معنا که شما خودتان را قبول دارید و به خودتان و توانایی‌هایتان اعتماد دارید. نقاط قوت و ضعف خود را به خوبی می‌شناسید و نگاهتان نسبت به خودتان مثبت است. انتظارات و اهداف واقع بینانه‌ای تعیین می‌کنید. قاطعانه ارتباط برقرار می‌کنید و می‌توانید انتقادات را مدیریت کنید.

برای ایجاد اعتماد به نفس بالا راه های ساده و در عین حال مهم و حیاتی وجود دارد. استفاده از این روش ها می تواند تاثیر مهمی در تقویت اعتماد به نفس شما داشته باشد.

میزان اعتماد به نفس شما به موقعیت‌تان بستگی داشته دارد. شاید شما در برخی زمینه‌ها مانند تحصیلات و اطلاعات در رشته خاصی احساس اعتماد به نفس کنید؛ اما در برخی دیگر، مانند روابط، اعتماد به نفس نداشته باشید.

کسی که اعتماد به نفس پایینی دارد مدام در ترس و تردید به سر می‌برد؛ از اقدام و عمل خودداری می‌کند. فردی که اعتماد به نفس پایینی دارد احساس حقارت می‌کند؛ دوستی ندارد و نسبت به انتقاد حساس است.

افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند اغلب در تفکر خود دچار اشتباه می‌شوند.

داشتن اعتماد به نفس بالا یا پایین به ندرت به توانایی‌های واقعی شما مربوط می‌شود. این مساله بیشتر بر اساس ادراک  و تصورات شما از خودتان است. چه بسا تصورات شما از خودتان و فکری که درباره خودتان می‌کنید اشتباه باشند. 

اعتماد به نفس پایین ممکن است ناشی از تجربیات مختلف باشد. بزرگ شدن در محیطی بدون پشتوانه و بحرانی، جدا شدن از دوستان یا خانواده برای اولین بار، قضاوت بیش از حد سختگیرانه درباره خود، یا ترس از شکست دلایل مهمی برای اعتماد به نفس پایین هستند.

فرد با اعتماد به نفس چه ویژگی هایی دارد؟

همه افراد با اعتماد به نفس درونی متولد نمی‌شوند. گاهی اوقات ایجاد اعتماد به نفس دشوار است. یا به این دلیل که تجربیات شخصی باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما شده است یا به دلیل این که از عزت نفس پایین رنج می‌برید.

یک فرد با اعتماد به نفس بالا:

۱- کسی که اعتماد به نفس بالایی دارد آنچه را که باور دارد درست است انجام می‌دهد. حتی اگر مورد استقبال قرار نگیرد.

۲- کسی که اعتماد به نفس بالایی دارد حاضر است ریسک کند.

۳- چنین فردی اشتباهات خود را می‌پذیرد و از آن‌ها درس می‌گیرد

۴- او قادر است یک تعریف را بپذیرد

۵- و خوش بین است

 

مزایای ایجاد اعتماد به نفس بالا

ایجاد اعتماد به نفس می‌تواند مزایای زیادی در خانه، محل کار و روابط تان به همراه داشته باشد. در اینجا نگاهی داریم به چند اثر مثبت که اعتماد به نفس می‌تواند بر زندگی شما داشته باشد.

عملکرد بهتر: به جای اتلاف وقت و انرژی با نگرانی در موردعدم توانایی کافی، می‌توانید انرژی خود را صرف تلاش کنید.

روابط سالم: ایجاد اعتماد به نفس نه تنها بر احساس شما در مورد خود تأثیر می‌گذارد، بلکه به شما کمک می‌کند دیگران را بهتر بشناسید و دوست داشته باشید. همچنین این قدرت را به شما می‌دهد که اگر به آنچه سزاوار آن هستید نرسیدید از آنجا دور شوید.

آماده بودن برای امتحان چیزهای جدید: وقتی به خودتان ایمان دارید، بیشتر مایل به امتحان چیزهای جدید هستید. چه برای ارتقاء متقاضی باشید و چه در کلاس آشپزی ثبت نام کنید، وقتی به خودتان و توانایی‌های خود اطمینان داشته باشید، بیرون آمدن از آنجا بسیار آسان‌تر است.

تاب آوری: اعتقاد به خود می‌تواند انعطاف‌پذیری شما را افزایش دهد یا توانایی مقابله با هرگونه چالش یا ناملایمتی را در زندگی داشته باشد.

6 راه ایجاد اعتماد به نفس، راه های ایجاد اعتماد به نفس بالا، افزایش اعتماد به نفس، اعتماد به نفس پایین، اعتماد به نفس بالا، کمبود اعتماد به نفس، روش های افزایش اعتماد به نفس

خوشبختانه راه هایی وجود دارد که می‌توانید اعتماد به نفس بالایی در خودتان ایجاد کنید. این که آیا در یک زمینه خاص اعتماد به نفس ندارید یا برای احساس اطمینان در مورد هر چیزی تلاش می‌کنید، این استراتژی‌ها می‌توانند به شما کمک کنند.

6 راه مهم و کاربردی برای ایجاد اعتماد به نفس بالا

1. دست از مقایسه خود با دیگران بردارید

این که آیا شما ظاهر خود را با دوستان خود در فیس بوک مقایسه می‌کنید یا حقوق خود را با درآمد دوست خود مقایسه می‌کنید، مقایسه سالم نیست.

محققان دریافتند افرادی که خود را با دیگران مقایسه می‌کنند حسادت را تجربه می‌کنند. هرچه حسادت آن‌ها بیشتر می‌شد، احساس بدتری نسبت به خود داشتند و اعتماد به نفس پایینی دارند.

هرگز خودتان را با تصاویری که در فضای مجازی و ایسنتاگرام از افراد می‌بینید مقایسه نکنید. بیشتر این عکس‌ها فتوشاپ و یا تصاویر اغراق شده هستند. افراد را با ظاهرشان قضاوت نکنید.

اگر به زندگی دیگران حسادت می‌کنید، نقاط قوت و موفقیت‌های خود را به خود یادآوری کنید. یک دفتر شکرگزاری تهیه کنید و هر روز داشته‌هایتان را بنویسید و بابت آن‌ها شکرگزاری کنید. این کار باعث افزایش تمرکز شما بر داشته‌های زندگی‌ و ایجاد اعتماد به نفس بالا می‌شود.

زندگی میدان مقایسه با دیگران نیست. سعی کنید امروزتان را با دیروز خودتان مقایسه کنید. این کار باعث می‌شود بر رشد و تعالی خودتان توجه کنید.

2. خود را با افراد مثبت احاطه کنید

وقتی کنار دوستان و اطرافیان‌تان هستید به احساسات خود توجه کنید. این دوستان روحیه شما را بالا می‌برند یا حضورشان باعث تضعیف روحیه‌تان می‌شود؟ آیا آن‌ها دائماً شما را قضاوت می‌کنند یا اینکه شما را همانطور که هستید می‌پذیرند؟

افرادی که با آن‌ها وقت می‌گذرانید بیش از آنچه فکر می‌کنید بر افکار و نگرش‌های شما در مورد خود تأثیر می‌گذارند. اگر بعد از معاشرت با شخص خاصی نسبت به خودتان احساس بدی دارید، شک نکنید که زمان خداحافظی فرا رسیده باشد.

اطرافتان را با افرادی که دوستتان دارند و بهترین‌ها را برای شما می‌خواهند احاطه کنید. با کسانی نشست و برخاست کنید که حضورشان مایه قوت قلب و اعتماد به نفس بالای شماست.

3. مراقب بدن خود باشید

اگر از بدن خود بد استفاده کنید، احساس خوبی در مورد خود نخواهید داشت. اگر مراقبت از خود را تمرین می‌کنید، می‌دانید که برای ذهن، بدن و روح خود کار مثبتی انجام می‌دهید. در این صورت احساس اعتماد به نفس بالایی خواهید کرد.

در اینجا چند شیوه مراقبت از خود که برای افزایش اعتماد یه نفس شما موثر است آورده شده است:

رژیم غذایی: خوب غذا خوردن فواید زیادی دارد. هنگامی که بدن خود را با غذاهای مناسب تغذیه می‌کنید، احساس می‌کنید سالم‌تر، قوی‌تر و پر انرژی‌تر هستید. می‌توانید احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید. ، احساس اعتماد به نفس و عزت نفس شما افزایش پیدا می‌کند.


دانلود پادکست مفهوم عزت نفس سعید پورندی


ورزش: مطالعات نشان می‌دهد فعالیت بدنی باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود. فعالیت بدنی منظم باعث می‌شود شرایط جسمی شما بهتر شود و اندام ورزیده و جذاب‌تری داشته باشید. در نتیجه احساس اعتماد به نفس بیشتری می‌کنید.

6 راه ایجاد اعتماد به نفس، راه های ایجاد اعتماد به نفس بالا، افزایش اعتماد به نفس، اعتماد به نفس پایین، اعتماد به نفس بالا، کمبود اعتماد به نفس، روش های افزایش اعتماد به نفس

مدیتیشن: مدیتیشن علاوه بر اینکه یک تمرین آرامش بخش است، می‌تواند به روش‌های مختلف اعتماد به نفس را افزایش دهد. یکی اینکه به شما کمک می‌کند خودتان را بشناسید و بپذیرید. مدیتیشن همچنین به شما می‌آموزد که از گفتگوی منفی با خود دست بردارید و از هر گونه گپ و گفت ذهنی که بر اعتماد به نفس شما تداخل دارد قطع ارتباط کنید.

خواب: کم خوابی می‌تواند بر احساسات شما تأثیر بگذارد. در حالی که خواب خوب و با کیفیت با ویژگی‌های مثبت شخصیتی از جمله خوش بینی و عزت نفس ارتباط مستقیمی دارد.

4. با خودتان مهربان باشید

شفقت و مهربانی با خود شامل رفتار محبت‌آمیز با خود هنگام اشتباه، شکست یا تجربه تلخ می‌شود. مهربانی با خودتان به شما امکان می‌دهد از نظر احساسی انعطاف پذیرتر باشید. می‌توانید بهتر در احساسات چالش برانگیز حرکت کنید و ارتباط خود را با خود و دیگران تقویت کنید.

افرادی که توانایی ارتباط صمیمانه با خود را دارند و به خودشان عشق می‌ورزند اعتماد به نفس بالایی دارند. دفعه بعد که در موقعیتی چالش برانگیز قرار گرفتید به خودتان حق دهید که کامل نباشید و یا عیب‌هایی داشته باشید. تلاش کنید با خودتان مهربان‌تر باشید.

5. خودباوری و مثبت اندیشی را تمرین کنید

استفاده از واگویه‌های مثبت و خوش بینانه می‌تواند به شما در ایجاد حس دلسوزی، غلبه بر شک و تردید به خود و مقابله با چالش‌های جدید کمک کند. منظور از واگویه گفتگوهایی است که مدام در دلتان با خودتان دارید.

گفتگوهای منفی با خود می‌تواند توانایی‌های شما را محدود کرده و اعتماد به نفس شما را کاهش دهد. وقتی مدام با خودتان تکرار می‌کنید «نمی تونم باهاش کنار بیایم» یا «خیلی سختی است» و «من که موفق نمی‌شوم برای چی تلاش کنم» این کلمات وارد ضمیر ناخودآگاه‌تان می‌شود.  تکرار آن‌ها باعث می‌شود باور کنید که واقعا چنین است.

دفعه بعد که فکر کردید در جمعی حرفی برای گفتن ندارید، یا از نظر آمادگی جسمانی خیلی بد فرم هستید به خود یادآوری کنید که افکار شما همیشه درست نیستند.

به جای این که به خود بگویید «من نمی‌توانم این کار را انجام دهم» یا «این غیرممکن است»، سعی کنید به خود یادآوری کنید که «من میتوانم» یا «فقط باید تلاش کنم».

به جای این که اشتباها به خود بگویید «من نمی‌توانم هیچ کاری را درست انجام دهم»، به خود یادآوری کنید «دفعه بعد می‌توانم بهتر عمل کنم» یا «حداقل چیزی آموختم».

به جای گفتن اینکه از حرف زدن در جمع «متنفر» هستید، از کلمه ملایم‌تری مانند «دوست ندارم» استفاده کنید و به خود یادآوری کنید که «همه نقاط قوت و ضعف خود را دارند».

6 راه ایجاد اعتماد به نفس، راه های ایجاد اعتماد به نفس بالا، افزایش اعتماد به نفس، اعتماد به نفس پایین، اعتماد به نفس بالا، کمبود اعتماد به نفس، روش های افزایش اعتماد به نفس

6. با ترس‌های خود روبرو شوید.

دست از به تعویق انداختن کارها (مانند درخواست از کسی در قرار ملاقات یا درخواست ارتقاء) بردارید. بهترین راه برای ایجاد اعتماد به نفس این است که با ترس‌های خود روبرو شوید.

تمرین کنید که با برخی از ترس‌های ناشی از کمبود اعتماد به نفس روبرو شوید. حتی اگر می‌ترسید خجالت زده شوید یا احساس دستپاچگی می‌کنید آن را امتحان کنید. به خودتان بگویید فقط این بار انجامش می‌دهم؛ این فقط یک آزمایش است. به خاطر بسپارید کمی اضطراب یا اشتباه کردن آنقدرها هم که فکر می‌کردید بد نیست.


دانلود پادکست ۸ نشانه بارز کمبود اعتماد به نفس


هر بار که جلو می‌روید، می‌توانید اعتماد به نفس بیشتری در خود کسب کنید. تکرار  این کار در نهایت به شما کمک می‌کند از هر گونه ریسکی که منجر به عواقب منفی عمده می‌شود جلوگیری کنید.

به خودتان اطمینان دهید اتفاق بدی نخواهد افتاد. به این فکر کنید که موفق می‌شوید. اتفاقات خوب را تصور کنید. هنگامی که با ترس‌های خود روبرو می‌شوید و کارهای دشوار را امتحان می‌کنید، به خود اطمینان پیدا می‌کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی و دریافت تخفیف
×
سلام، بفرمایید
هر سوالی داری از من بپرس.

پیام خود را بگذارید. اولین فرصت پاسخگوی شما هستیم.